Slotenmaker Landen

Passend cilinderslot

Als het gaat om de beveiliging van je woning, dan speelt een passend cilinderslot een belangrijke rol. Dit slot wordt gebruikt voor het vergrendelen van deuren en het kan ervoor zorgen dat onbevoegden niet zomaar je woning kunnen betreden. Maar, hoe kies je nu eigenlijk het juiste cilinderslot dat past bij jouw wensen en eisen?

De eigenschappen van een passend cilinderslot

Een cilinderslot is een slotmechanisme dat bestaat uit een cilinder met een aantal pinnen. Als de juiste sleutel in het slot gestoken wordt, dan komen de pinnen op de juiste hoogte te staan en kan de cilinder worden gedraaid. Door deze draaibeweging open of sluit je de deur. Het type cilinderslot dat je kiest bepaalt de mate van beveiliging en gebruiksgemak.

Hoe beveiligd moet je deur zijn?

De mate van beveiliging van je cilinderslot hangt af van de mate van beveiliging die je wilt voor je deur. Als je wilt dat je deur extra goed beveiligd is dan kun je kiezen voor een cilinderslot met een SKG-keurmerk. Dit keurmerk houdt in dat het slot getest is op inbraakwerendheid en het aantal sterren dat eraan toegekend is bepaalt de mate van veiligheid. Cilindersloten met het SKG-keurmerk hebben minimaal één ster.

Daarnaast kun je ook kiezen voor cilindersloten die bestand zijn tegen het zogenaamde ‘kerntrekken’. Dit is een veelvoorkomende inbraakmethode waarbij de inbreker met een speciaal gereedschap de cilinder uit het slot trekt. Kies je voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging, dan is dit niet mogelijk en wordt het slot extra beveiligd.

Welk merk moet je kiezen voor een passend cilinderslot?

Het aanbod van cilindersloten is zeer divers. Je kunt kiezen voor cilindersloten van bekende merken, zoals bijvoorbeeld ABUS, DOM en Nemef. Deze merken bieden vaak een goede kwaliteit en een ruime keuze. Voor een goed cilinderslot kun je ook kiezen voor het merk Mauer. Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige cilindersloten die de hoogste mate van veiligheid bieden. Zij bieden ook de mogelijkheid om zelf het slot samen te stellen, waardoor je gemakkelijk de juiste combinaties kunt maken.

Tips bij het kiezen van een passend cilinderslot

– Kies altijd voor een cilinderslot van een bekend merk. Dat biedt vaak meer zekerheid in de kwaliteit. Hiermee ben je verzekerd van inbraak werend en een bepaald niveau van veiligheid.

– Kies het juiste formaat cilinderslot dat past bij de deur waarvoor het slot bestemd is.

– Kies indien mogelijk voor kerntrekbeveiliging. Hiermee maak je het inbrekers extra lastig om je deur te openen.

Kies voor veiligheid vraag uw lokale slotenmaker voor informatie en ga voor een slot dat past bij jouw situatie. Met een goed en veilig cilinderslot kun je met een gerust hart je woning verlaten en weer terugkeren.

Scroll to Top